Wim van Hout

De familie van Hout kwam na de pensionering van Wim in Epe wonen.

Daar hebben zij een mooi optrekje waar ze regelmatig met vakantie gingen. Ze gingen zich hier al snel thuis voelen. En verhuisde naar pensionering definitief naar Epe.

Wim als docent geschiedenis zocht vrij snel contact met het Sint Maartensgilde. Traditie was voor hem van grote waarde. Wim kwam trouw op de bijeenkomsten. Hij deed actief mee met het uittreden en voelde zich prettig bij de gildebroeders. We herinneren ons allemaal nog zijn voortreffelijke presentatie tijdens onze academievoorstellingen. Wim vertelde over zijn vak al geschiedenisleraar en zijn docentschap. Wim is schutterskoning geweest van het Sint Maartensgilde en in het zelfde jaar schoot hij tot Koning van de Gemeente Epe. Wim was nauwelijks een jaar lid van het gilde toen hij Koningstitel naar zich toe schoot. Hij is bijna 10 jaar lid van het Sint Maartensgilde. Wim vriendelijk en innemend. Hij straalde blijheid uit.

Als hobby had hij zijn fuchsia waar er zeer bijzondere bij waren. In zijn tuin aan de Molenweg in Epe stonden ze te pronken. Hij had er een speciaal kastje voor waar hij ze winters kon onderbrengen. Wim heeft wat afgefietst in Epe. Vaak ging hij fietsen door de bossen van Epe.

Binnen de katholieke geloofsgemeenschap was Wim zeer actief. Jarenlang als lector en acoliet bij uitvaarten. Bij de tuin onderhout was hij een goede kracht.

Maandag 3 juli hebben wij afscheid genomen van Wim met een Eucharistieviering en daarna naar het crematorium in Ugchelen. Wij blijven als gildebroeders Wim herinneringen als een trouw en dienstbaar en vriendelijke broeder die positief in het leven stond. Wim bedankt voor jouw inbreng.


Laaste artikel
Volgende artikel
Artikelen
Geen onderwerpen.