Rijk is actief bij het gilde en schoot zich bij het 119 schot tot Koning van 2017.

Voorzitter van de stuurgroep George Buiting had een welkomstwoordje voor de aanwezigen en in het bijzonder voor de schutters van Clingebeeck. Ook bedankte hij de aftredende Koning voor zijn taken en diensten van het afgelopen jaar. George vertelde over de plannen die het gilde heeft om nieuwe leden te werven. Het is van belang dat het gilde nieuwe jonge broeders krijgt. In november komt er een actie tot leden werving.

Eerde had Wim Gorkink bij 25 schoten de rechtervleugel er af geschoten en Henk Geling bij 45 schoten de linkervleugel. De gasten van de schutterij van de Clingebeeck uit Arnhem schoten ook raak. Meindert Rudolphs schoot bij 75 schoten de kop er af en Sjaak Thijssen liet de staart bij het 89 schot vallen.

Na dat Rijk zich tot Koning had geschoten werden er een heel ritueel gehouden. Handen van de nieuwe Koning werden gewassen zodat hij zuiver zijn Koningschap kan vervullen. Sjerp en het Koningszilver werden opgehangen en hij moest een belofte afleggen. Daarna vonden de felicitaties plaats en werd er gezongen en een toost uitgebracht. Een ieder wenst Rijk een goed Koningschap toe en Rijk beloofde dat hij zijn uiterste best zal doen om zijn taken waar te maken.

Rijk van harte gefeliciteerd met je Koningschap namens alle broeders en zusters.