Bij het Gemeentelijk Koningsschieten, schieten de vier koningen van ieder dorp, Emst, Epe, Oene, Vaassen en de Koning van het Sint Maartensgilde om de eer van Koning van de Gemeente Epe.

Een jaar lang is men Koning van een dorp of het gilde. Mocht men zich drie keer binnen tien jaar tot Koning schieten van het Sint Maartensgilde dan is men Keizer. De hoogste rang bij het Sint Maartensgilde in de Gemeente Epe. Nu is Tom Leurs al enkele jaren Keizer bij het Sint Maartensgilde. Hij schoot zich drie keer Koning bij het gilde binnen tien jaar. (zie Koningsgalerij)

Gert Smallegoor

Het Sint Maartensgilde heeft een kunstenaar in zijn midden, die al die vogels handmatig maakt voor het schieten. Ieder jaar wel tien vogels. Gert Smallegoor, een broeder die zich inzet zonder veel poespas. Motto: 'Wat je ogen zien kunnen je handen maken'

Naast het maken van de vogels zorgt Gert iedere donderdag avond voor een natje en een droogje tijdens de ontmoetingen. Gert is geboren en getogen in Vaassen. Daar had hij een voetbalcarrière bij 'V.I.O.S'.

Hij heeft een oefenwedstrijd gespeeld met Nederlands elftalspelers op Papendal in 1974. Een oefenwedstrijd tegen F.C.Barcelona. Een ervaring om nooit te vergeten. In 1985 reed hij de Elfstedentocht en verkreeg daarmee HET KRUISJE.

Gert, de broeders zijn je dankbaar voor jouw grote inzet en betrokkenheid.


Laaste artikel
Volgende artikel
Artikelen
Geen onderwerpen.