De partnergemeente Gronau, in Duitsland, heeft ongeveer 46.600 inwoners en ligt ± 100 kilometer vanaf onze gemeente Epe. De burgemeester Mevrouw Jürgens werd in Epe ontvangen door vertegenwoordigers van het Gronaucomitee de burgemeester van Gemeente Epe, Hans van der Hoeve en het Sint Maartensgilde uit Epe.

Na een welkomstwoordje door Hans van der Hoeve werd het woord gegeven aan de Koning van het Sint Maartensgilde Rijk van Ark. Hij vertelde het één en ander over het Sint Maartensgilde en reikte de burgemeester van Gronau een onderscheiding uit van het Sint Maartensgilde. Zij was hier zeer vereerd mee. Na een bakje koffie ging het bestuur van Epe de Burgemeester en Wethouders kamer in voor verder overleg.

Het gezelschap bezoekt vandaag nog de nieuwe brandweerkazerne, enkele brandweerlieden uit Gronau zijn meegekomen om te bezien of men het één en ander aan elkaar kan uitwisselen. Daarna gaat men Landgoed Welna bezoeken en ook hier worden activiteiten bekeken die op het landgoed plaats vinden.

Het bezoek van de delegatie uit Gronau eindigt om 15 uur.