Het gilde heeft zijn Koning geschoten.

Elf broeders deden hier aan mee en een aantal liefhebbers mochten mee schieten tot aan de romp. Dus zij konden de vleugels, staart en kop treffen om in aanmerking te komen voor een prijs.

Het is het jaarlijkskoningschieten voor de gildebroeders. Wie deze avond zich tot Koning schiet is het hele jaar door de Koning van het Sint Maartensgilde. 2017/2018.

Er werd fanatiek geschoten. Jan Wage een van de gasten uit Arnhem die jaarlijks bij ons Koningschieten aanwezig zijn schoot de linkervleugel al na 16 schoten er af.

Ton de Koning een van de gildebroeders pakte de rechtervleugel na 32 schoten. De kop door Riet Bosch de vrouw van onze gildebroeder Freek Bosch bij 51 schot. Jo van der Sloot pakte de staart bij het 64 schot.

De romp werd uiteindelijk door Gerrit de Wilde bij 106 schoten naar beneden gehaald. Gerrit is opnieuw Koning nu voor de derde keer. Hij mag zich Keizer gaan noemen. Heeft men zich binnen 10 jaar drie keer tot Koning geschoten dan is men Keizer. Tom Leurs mag nu met emeritaat. Hij kan rusten.

Omdat Gerrit de titel Keizer wil voeren wordt als reserve Koning bij het 164 schot Rijk van Ark. Hij mag de titulaire rang van Koning voor deze periode 2017/2018 dragen

Gerrit kan zelf bepalen wanneer hij zich als Koning of Keizer wil manifesteren/handelen. Want uiteindelijk is hij degene die zich tot Koning heeft geschoten.