Herman een profvoetballer van weleer. Hij was een goede voetballer bij AGOVV in Apeldoorn. Speelde tegen beroemde voetballers zoals Abe Minderts Lenstra geboren 27 november 1920 te Heerenveen. De grootste Nederlandse voetballer allertijde werd hij wel eens genoemd. Mark Overmars als jonge man had hij tegen over zich. Nee Herman was niet te verslaan. Iedereen kende hem. Nu blijkt dat een van de kleinkinderen ook een goed voetbalwonder gaat worden. Er zijn al contacten geweest met PEC Zwolle.

Maar niet alleen voetballen was zijn 'hobby'. Herman was een zeer verdienstelijke accordeonist. In Epe heeft hij les gegeven aan diverse liefhebbers van accordeon muziek. De eigenaar van slijterij Kroeze, De zoon van Ben Jonker enz. Het is een zwaar muziekinstrument Herman kan deze mooie kostbare accordeon niet meer tillen. Hij kijkt er naar en maakt muziek in zijn hart.

En dan niet te vergeten zijn bijzondere VOLVO. Een DAF wel te verstaan. Deze auto is belastingvrij, zo zie je maar weer hoe bijzonder deze familie is. Maar ook hoeveel respect men kan opbrengen voor een DAF. Meer dan 32 jaar worden in deze DAF de boodschappen in en uit gelaten. Een geschiedenis is geschreven. De fabriek bestaat niet meer, maar de zeldzame auto rijdt nog door de straten van Epe. Je kunt ze nog op één hand tellen de Dafjes van weleer.

Zijn gezondheid laat het afweten. Herman kan nauwelijks de trap nog op en af. Een traplift wordt noodzakelijk. Hij heeft het hier moeilijk mee. Geertje probeert het hem naar de zin te maken en zet zich op haar leeftijd 100% in om Herman een beetje geluk te brengen.

Herman heeft heel hard gewerkt. Als vakman in de bouw pakte hij alle karweitjes op, ook na zijn dagelijkse werk ging hij s 'avonds op pad en werkte nog enkele uren. Nee, van ophouden wist hij niet.

Herman is van het begin aan gildebroeder, hij kan zich niet meer zo inzetten Herman was in 2008 Koning van het Sint Maartensgilde. Het Sint Maartensgilde heeft het Koningszilver aan hem te danken.

Zijn dochter heeft zich tot Gemeentekoning van Epe geschoten in 2005. Zij heeft een prachtige sjerp gemaakt voor de Gemeentelijke Koning. De familie Proper is bijzonder bij het Sint Maartensgilde betrokken.

Ondanks zijn slechte gezondheid blijft Herman en Geertje zich handhaven in onze gemeenschap.Gemeente Epe en de gildebroeders mogen trots zijn dat Herman en Geertje hun plaatsgenoten zijn.

Laaste artikel
Volgende artikel
Artikelen
Geen onderwerpen.