In eerste instantie werd in 1996 gekozen voor een 'net pak' en een 'werkkostuum' naar een ontwerp vanuit de kennis over plaatselijke klederdrachten. Het nette pak werd het al direct. Het liefst met hoed. Voor werkkostuum werd een commissie ingesteld en …... heel praktisch.......... er werd gekeken in de portemonnee en de eigen kleerkast. Dit gaf als resultaat: Een zwart pak zwarte pet, zwarte sokken, zwarte dichte schoenen, 'n zwart strikje en een badge met tekst Sint Maartensgilde”

De kerngedachte erachter strookte prima met het beeld van de Veluwenaar op zondag.

In april 1997 kwam daarbij de rode sjerp. Deze sjerp werd ontworpen en gemaakt door Nell Mak. ( Het ontwerp- exemplaar – de latere koningssjerp – werd op 10 november 1966 aangeboden aan de regerend Koning Loek Sinselmeijer) De sjerp wordt gedragen over de rechter schouder en is afgezet met een gouden rand.

Onder aan de sjerp is het oudst bekende wapen van Epe geplaatst: 'Een rood hert op een wit veld'

Waarmee ook de kleuren van St. Maarten én de vroegere kleuren van Epe met elkaar overeenkomen.

Sedert 1999 worden op de sjerpen ook de oud-Koningbadges aangebracht,welke de uittredende Koning ontvangt bij het afleggen van de koningssjerp. Op de badge staat een kroon en het kalenderjaartal van het grootste deel van het koningsjaar. Het is niet uitgesloten dat er in de toekomst nog een 'werkkostuum' zal worden ontworpen en aangeschaft. Een kleine aanzet is in deze gemaakt met het pak van de tamboer.

Laaste artikel
Volgende artikel
Artikelen
Geen onderwerpen.