Het was deze keer een heel spannende schietpartij in Emst. Diverse ' oud ' Koningen deden mee aan dit gebeuren. De Koning van 2015 Henk Kloezeman moest plaats maken voor Ferry Jonker, die nu in 2016 zich tot Koning heeft geschoten.

De twee vleugels gingen er snel af bij het 20 schot viel de rechter vleugel door een prima schot van Arend Stegeman. Gerrit Nijhof kon de linkervleugel al bij het 28 schot doeltreffend treffen. Iets moeilijker werd het bij de kop deze werd bij het 88 schot naar beneden gehaald door Jan Wolf. De staart was nog weerbarstiger, deze viel pas bij het 171 schot door Ronald Focke eraf geschoten.

Toen kwamen allen nog de Emsternaren aan de beurt om zich tot Koning te schieten dat waren 19 schutters. Na 117 schoten op de romp was Ferry Jonker de gelukkige. Hij is de Koning van Emst. In totaal waren er 288 schoten nodig om deze vogel op een waardige manier naar beneden te halen.

Gefeliciteerd Ferry met dit mooie resultaat! Jij mag 5 november mee schieten om de Koning van de Gemeente Epe samen met de Koningen van Epe, Oene Vaassen en de Koning van het Sint Maartensgilde.