Afgelopen zaterdagen 5 en 12 november hebben de twee enthousiaste gildedames Coby en Mineke weer veel oliebollen aan de smulpapen verkocht. De kreet was natuurlijk, heerlijke oliebollen van het Gilde, dat was wat de mensen wilde.

Onder leiding van de bezielende bakkers Kieskamp en van Ruiven zijn de overheerlijke oliebollen gebakken. Het gilde heeft er weer een leuk centje aan overgehouden, zodat we hiermee een steentje kunnen bijdragen aan onze schatkist om onze activiteiten te kunnen financieren. Ook volgend jaar zijn we weer van de partij.

Dit zegt een collega van de twee dames over hen

"Helaas, helaas. Ik moet afscheid nemen van mijn culturele kindje." Ze zegt het met een glimlach, maar haar ogen spreken boekdelen: Ineke Draaijer (70) is 'vanwege gezondheidsredenen', genoodzaakt om te stoppen met één van haar grootste hobby's. Namelijk: het regelen van het maandelijkse Cultureel Café in het Kulturhus EGW.

Epe - Dat Cultureel Café (voorheen 'Zing es mee') wordt vijf keer per jaar georganiseerd door de programmaraad van Kulturhus EGW. Maar eigenlijk moet gezegd dat Ineke Draaijer (die al sinds de start in diezelfde programmaraad zit) daar feitelijk nooit hulp van andere programmaraadleden voor nodig had. "Soms benaderen zangers en zangeressen mij, dan weer heb ik zelf ergens een koor gehoord en ga er achteraan. Ik nodig hen tijdig uit en stel zo, in overleg met de rest van de programmaraad, het jaarprogramma van het Cultureel Café samen." Muziek, zang, dans, voordrachten, alles kwam de afgelopen jaren langs bij deze bonte middag die vanaf oktober vijf maanden achtereen op de derde zondag van de maand gehouden wordt. "Wie er maandelijks als bezoekers naar dit bijzondere café komen? Ik zeg altijd dat het Cultureel Café bestemd is voor de oudere jeugd. Hahaha..." Op zondag 23 oktober kan men genieten van dansgroep The Rowan Tree Dancers, prijst Ineke Draaijer aan. "Die bestaan dit jaar 40 jaar. Samen met koor The Unknown Singers en projectorkest Serenova brengen de dansers een gevarieerd programma met Schotse walsen en liederen uit onder andere Engeland en Ierland. 't Wordt een prachtige middag. Daar ben ik van overtuigd." Goed, voor haarzelf zal het minder leuk zijn, zo erkent ze eerlijk. "Ik ben even aanwezig om aan de (veelal trouwe) bezoekers te vertellen, dat ik er per direct mee stop en dat ik een prachtige tijd heb gehad." Lucette Houweling, directeur van het Kulturhus begeleidt deze middag vervolgens verder met Leonoor Mees, voorzitter van de programmaraad. Draaijer: "Ze doen dat trouwens samen met de dames die al jaren mijn twee rechterhanden waren: Coby Scholtens en Mineke Booij." Het Cultureel Café begint om 15.00 uur. Entree is vrij.