In één van de lokalen is een beamer om dia's en films te vertonen. Straks bij beter weer kan er buiten met de kruisboog geschoten worden. Al met al een duidelijke vooruitgang wat mogelijkheden betreft.

Nieuwe dagbestedingslocatie Epe

Siza gaat samen met zorgaanbieder InteraktContour in de voormalige basisschool W.G. van de Hulst aan de W.G. van de Hulststraat 1 in Epe starten met dagbesteding voor mensen met hersenletsel of een lichamelijke beperking.

InteraktContour en Siza huren het pand van de gemeente Epe. Op dit moment wordt het oude schoolgebouw verbouwd, zodat het geschikt is voor deze doelgroepen. Begin februari 2016 opent de nieuwe locatie z’n deuren en zullen ongeveer 35 cliënten dagelijks voor dagbesteding hier terecht kunnen. Wethouder Dick van Norel van de gemeente Epe is blij dat het oude schoolgebouw, dat midden in de woonwijk Hoge Weerd ligt, een nieuwe bestemming krijgt. Hij vertelt: ‘De voormalige van de Hulstschool verkeert nog in een goede staat en er was dus geen noodzaak om dit gebouw, zoals wel gebeurd is met de Hoge Weerdschool, af te breken. En dan is het heel verheugend dat zich een huurder aanbiedt die dit gebouw wil gebruiken en er een dagbestedingslocatie van wil maken. Dagbesteding op een mooie plek in een woonwijk. Elkaar ontmoeten, samen zorgen voor elkaar. Dat wil de gemeente Epe graag stimuleren. Kortom, volop kansen, zowel voor de deelnemers aan de dagbesteding als voor de bewoners van de wijk.

Ontmoeten en samenwerken

Vanuit de Hulstschool organiseren Siza en InteraktContour ieder hun eigen dagbestedingsactiviteiten. De samenwerking biedt deelnemers meer mogelijkheden. Het pand, midden in een woonwijk, biedt volgens begeleider Ronald Satink van InteraktContour voordelen: ‘Binnen de dagbesteding werken mensen met een ondersteuningsvraag aan persoonlijke doelen, maar ze ontmoeten er ook andere mensen. Dat gaat gewoon meer vanzelf als je midden in een woonwijk zit. Bovendien kunnen mensen met hersenletsel of een lichamelijke beperking ook iets betekenen voor mensen in de wijk. Hoe mooi zou het zijn als cliënten vrijwilligerswerk kunnen doen voor oudere mensen in de buurt, bijvoorbeeld door glaswerk naar de container te brengen of boodschappen te doen?’ Begeleider Johan Reitsma van Siza voegt toe: ‘Verder zoeken we steeds meer de samenwerking met lokale ondernemers en organisaties in Epe. Ook dat gaat gemakkelijker als we midden in de wijk zitten, en bijvoorbeeld kunnen samenwerken met de sportschool aan de overkant van de straat. Die mogelijkheden zijn we nu aan het onderzoeken.’


Artikelen
Geen onderwerpen.