Oene heeft een nieuwe Koning.

Zaterdag 9 september 2017 was het gezellig druk op het feestterrein in Oene. Het jaarlijkse OZO feest werd er gehouden 3 dagen lang vieren de Oenenaren feest. Deze zaterdag was het vogelschieten één van de meest bezochte attracties. Door eerst een aantal vips de openingsschoten te laten verrichten kon het echte schieten plaats vinden. Het weer was prima, s 'morgens nog volop regen en na het schieten een flinke onweersbui. Oene heeft altijd goed weer ook al kan het soms dreigend uitzien. Vele toeschouwers die het schietgebeuren kwamen aansporen. In Oene zitten goede schutters. De nieuwe Koning was om 15.15 uur bekend. Arja Dul, gefeliciteerd namens het Sint Maartensgilde.

15 schutters deden mee aan dit koningschieten. Arja Dul schoot de romp er af bij het 137 schot. Zij is de nieuwe Koning van Oene. Het is de moeder van Elsa Dul de welbekende schaatsster uit Oene. Haar man John schoot bij het 27 schot de rechtervleugel en bij 57 schot de staart er af. Wat een schuttersfestijn bij de Dullen.

De linkervleugel werd al snel naar beneden gehaald door Janny Drummel bij het 10 schot de kop door Frederieke van 't Einde.

Het was een fantastische middag in Oene met vele activiteiten en gezelligheid. Het Oranje feest 2017 kan niet meer stuk met zo'n slotmiddag.