Eperpaardenvierdaagse.

Het Sint Maartensgilde had de eer de intocht te mogen openen met vaandel, trom en kruisboog.

Door het de vele regenval waren de paden slecht te bereiden, een overvloed van water was de oorzaak dat er de vierde dag niet gereden werd. De paden waren moeilijk bereidbar.

Duizenden mensen stonden vrijdag 17 juni aan de kant van de weg om de intocht van paarden met hun verkleedde baasjes te begroeten. Dat deze bonte stoet van paarden die zich zo gewillig laten leiden is fantastisch. Friesepaarden, Belgischetrekpaard, Groninger, Haflinger, IJslander, enz. enz. diverse soorten pony's. Een stoet om bewondering voor te hebben. Zo serieus als de paarden liepen zo clownesk was de ruiter en menner bij de intocht. Paarden waar je respect voor moet hebben.

Niet altijd waren ze gewillig, soms zenuwachtig of gespannen. Dan moesten de menners en ruiters goed hun best doen om het dier in toom te houden. Zij immers hebben drie dagen door de bossen gelopen en de opdrachten van hun baas uitgevoerd. De vierde dag werd afgelast wegens vele natte paden.. Deze keer werkte het juiste weer niet mee.

Dit evenement kan niet meer gemist worden. Epe kan trots zijn nu vaak gezegd wordt 'Epe het Paardendorp op de Veluwe'. Een gebeuren dat alleen in Epe plaats kan vinden. Een paardendorp bij uitstek. Steeds meer ruiters en menners uit Nederland en buurlanden willen aan deze Paardenvierdaagse mee doen. Het kan uitgroeien tot een groot evenement, waar men als paarden liefhebber veel plezier van kan hebben.

Laaste artikel
Volgende artikel
Artikelen
Geen onderwerpen.